EllaThomas

Kategori: månadens ord

månadens ord - Respekt

/bob Marley/En stor man med stor respekt/

Respekt är ett väldigt brett ord. Men för mig handlar respekt om att visa hänsyn till andra. För mig är respekt när ens familj och vänner accepterar dian val och åsikter utan att dömma dig.

Man ska bahandla andra som man själv vill bli bahandlad. Man ska inte behöva bli kränkt eller känna sig nertryckt pågrund av vad en annan person tycker och tänker om dig... 

 

Rädlsa är inte respekt, respekt får du igenom medkänsla, ödmjukhet och sympati. För att få respekt ska man bahandla som man vill bli behandlad. När någon är rädd för dig, gör det du säger och säger inte emot är inte respekt det är rakt igenom rädsla och inget jag tycker man ska va stolt över...

Månadens ord - kärlek

Månadens ord - Kärlek

Kärlek handlar inte om att bara ha en pojkvän/flickvän, att han/hon är snyggast, är populär, har dyra kläder, muskler, pengar osv. Man måste inte vara tillsammans med någon för att det ska kallas "kärlek".

För mig handlar kärlek om en ömsesidig respekt och vänskap mellan två personer. Två personer som kan bråka, gråta, skratta, prtata om saker som är viktigt för en. Att kunna känna sig trygg och omtyckt, inte alls känna sig osäker med den man är med. En person som köper dyra saker till dig har status får dig att se bra ut på ytan det är inte kärlek. Kärlek är en person som får dig att inte känna sig osäker med den perosnen och gör sitt bästa för att du ska må bra och att du gör desamma för han/hon. Kärlek sympati och starka band, när personen som älskar dig ser dig må dåligt gör han/hon också det. När du ser personen du älskar må dåligt göt du också det. När personen du älskar blir glad/stolt/lyckas med något blir du glad/stolt för han/hennes skull.

Men Kärlek handlar också som allvarliga diskussioner/gräl/bråk, så är det alltid men med äkta kärlek så löser man det, man förlåter, kompromissar och hittar lösningar på problemen som uppstår. Man kan acceptera andra känslor och respektera dom.

Visa att du älskar han/hon för den man är för hur man ser ut, hur man vill klä sig, hur man vill prata, hur man känner, och vad man har för intressen eller vilken bakgrund man har. 

För mig är det kärlek.


Upp